S5


Mattsvart

9990 Kr
7990 Kr
Par
Lägg i kundvagn!

"The S5’s in 3X Dipole mode create a holographic rear sound field that rivals the best surrounds I have ever heard, and even outdoes them."

- Dave Upton, Home Theater Forum -


Är S5 THX klassad ?

S5 klarar THX Ultra II standarden men vi har valt fram till nu att ej licensiera eftersom det är en ganska stor kostnad.Men vi överväger att göra detta i framtiden.

Är det möjligt att fästa S5 på Cinema stand för att förhindra att högtalaren ramlar ner?

Ja, ett monteringsfäste till att fästa högtalaren på Cinema stand medföljer.

Är en surroundhögtalare som S5 alltid bättre än en fronthögtalare som t.ex. M6 som bakhögtalare?

Allt handla om kompromisser så man måste ta med alla aspekter i detta svar.

Om man inte har en begränsad budget så kommer M6 bli en bättre lösning eftersom de har ett renare ljud, klarar högre SPL samt har ett mer riktat ljud, vilket minskar rummets påverkan. Har man dessutom ett begränsat område där man har möjlighet att sitta, och man kan placera högtalarna perfekt med rätt vinkel och avstånd, då kommer M6 göra ett bättre jobb.


Om man däremot har begränsad budget, ja då är det motiverat att lägga mer pengar av den totala budgeten på fronthögtalarna och mindre på bakhögtalarna, eftersom ljudet där är mer begränsat i förhållande till ljudet i fronthögtalarna och man är därför inte lika "kräsen" på det ljudet som kommer från bakhögtalarna.

Om man har många "säten" i biorummet som man vill fylla med välbalanserat ljud och kanske dessutom tvingas ha många “säten” långt bak och nära bakvägg samt kanske har begränsat med möjligheter och placera bakhögtalarna var man vill, då kan en di-pol eller tri-pol (t.ex. S5 klarar både di-pol och tri-pol) vara en bättre lösning.

Om man kan placera högtalare perfekt finns inget värde rent teknisk att sprida ljudet i bakkanaler, det kommer bara göra ljudet mer diffust och vara mer påverkat av rummet vilket i de flesta fall är negativt för ljudåtergivningen.