Generell FAQ & Support
Välj en produkt i menyn för att se specifik support.
Har XTZ några planer på att ta fram en AV-receiver i framtiden?

Nej, för tillfället har vi inga planer på att tillverka en AV-receiver. Vi vill behålla fokus på att ta fram högtalar-, subwoofer- och stereo-förstärkare med bästa möjliga kombination av pris och prestanda.

Är era subwoofers extra känsliga för placering?

Nej, inte mer än någon annan subwoofer. Det är rummet i fråga som avgör hur känslig en subwoofer är gällande placering. XTZ:s subwoofers har en stor fördel när det kommer till dina möjligheter att justera ljudet på flera olika sätt med baspluggar till basreflex-portar, filter och olika EQ alternativ. Detta gör det enkelt att hitta en bra placering och en perfekt basåtergivning.

Fungerar era subwoofers för musik och filmer?

Ja, det gör dem. Vi tycker att en bra subwoofer ska kunna återge både musik- och filmljud. I grund och botten är det ingen skillnad på att återge musik- eller filmljud. En subwoofers uppgift är att spela upp vilken information som än finns i in-signalen. Om det är en bra subwoofer, kommer den att utföra detta på ett naturligt och korrekt sätt utan att lägga till någon karaktär eller förvrängning. Läs mer i vår ljud-filosofi.

Hur vet jag om XTZ:s högtalare passar mig?

Vi optimerar våra högtalare för neutral återgivningskaraktär. Målet är att ta fram ett ofärgat ljud, så rent och exakt som möjligt. Om du inte föredrar den här typen av ljud, är våra högtalare utrustade med flera alternativ för justering, vilket låter dig anpassa ljudet till ditt din smak och även till rummet, vilket är väldigt viktigt. På det här sättet erbjuder våra högtalare större möjligheter att uppnå det ljud du vill ha, jämfört med andra högtalartillverkare. Läs mer i vår ljud-filosofi.


Bör jag köpa en 10" eller 12" subwoofer

Det beror på hur stort rummet är, vilka akustiska egenskaper det har samt vilket ljudideal du har eller söker. Det bästa är att mäta upp rummet med Room Analyzer, men som tumregel kan nämnas att desto större rum, desto större subwoofer behövs.


Vad är Buy & Try och hur fungerar det?

Vi är först ut på marknaden med att erbjuda Buy & Try för att bevisa att vi endast vill ha nöjda kunder. Buy & Try innebär att du kan köpa och test-lyssna på produkterna hemma under 30 dagar, och om du inte är nöjd kan du lämna tillbaka produkten med full återbetalning. Produkterna måste lämnas tillbaka i nyskick i dess originalförpackningar. Återlämningen måste godkännas av oss i förväg, och vi kommer att hjälpa dig hitta de bästa prisalternativen för leverans genom våra kontakter och avtal med leveransbolag. Leveransavgiften du betalar är givetvis så låg som nettopriset vi får. Vänligen observera, spara alltid originalförpackningen! Buy&Try

Var kan jag lyssna på XTZ-produkter?

När man lyssnar på HiFi-produkter tar det lång tid även för en erfaren person att göra en rättvis kvalitetsuppskattning. Det absolut bästa sättet är att testa hemma (ett lyssnings-rum i en affär låter aldrig likadant som ditt eget lyssnings-rum). Av denna anledning erbjuder vi Buy & Try med full återbetalningspolicy om du inte är nöjd (högtalarna måste vara i nyskick när de anländer till oss) inom 30 dagar.

Vem behöver XTZ Room Analyzer?

Room Analyzer är ett mätverktyg för att kontrollera högtalare, rum och kombinationen av högtalare och rum. Det skulle kunna anses onödigt för en "vanlig" kund att använda dessa produkter, men rummet och högtalarna avgör ca 95 % av slutresultatet. Att förbättra rummet och högtalarna är ett effektivt sätt att få bättre ljud. Exempelvis kan rätt placering av högtalarna i vissa fall förbättra ljudet mer än köpa dyra kablar och elektronik. Läs mer.