SUB 1X12


Mattsvart

7990 Kr
St
Lägg i kundvagn!

"...the Cinema SUB 1X12 subwoofer is definitely one of the best in this range of price, and by the way one of the most beautiful as well."

- Pierre Dubarry, AudioVideoHD - 


Hur justerar jag fasen på min subwoofer?

När du korrigerar fasen, finns det särskilda steg du måste följa:

1/ Justera din subwoofers volym till samma/liknande nivå som front-högtalarna. Sätt din subwoofers frekvens till ca 80 Hz (om mottagaren använder denna crossover-punkt)

2/ Ändra fasen tills basen låter så högt som möjligt. Den högsta möjliga ljudnivån indikerar den korrekta fasen.

3/ Finjustera nivån och frekvensen fram och tillbaka tills du är nöjd med ljudet.

Tips: Genom att använda XTZ Room Analyzer II Pro i RTA mode (Real Time Analyzer) med pink noise aktiverat, kan du hitta den korrekta fasen och vilken reflex-port som bör vara stängd/öppen på nolltid.


Grundläggande saker som är bra att veta:

Volym, fas och crossover-frekvens (också placering av lyssnings-position och placering av din subwoofer) är beroende av varandra, så om en av dessa parametrar ändras, så ändras även de andra.

Så om någon parameter ändras, som crossover-frekvens, påverkar detta även volym och fas, vilket betyder att dessa också behöver justeras.

I ett rum finns det aldrig någon korrekt fas över hela frekvensomfånget, så fasen behöver ställas in för det bästa genomsnittsresultatet spritt över frekvensomfånget.

Hur du kollar om din subwoofer spelar i takt med huvud-högtalarna.

1. Först måste du hitta den "optimala" placeringen av dina högtalare (där de presterar bäst).

2. Du behöver XTZ Room Analyzer II Pro för detta.

-   Gå till "Full Range"-fliken i Room Analyzer II Pro för detta.

-   Mät front-/huvud-högtalaren ensam och spara mätningen med knapp "1" i Overlay, nedanför till höger.

-   Mät din subwoofer ensam och spara som "2" i Overlay.

-   Mät front-högtalaren och din subwoofer tillsammans och spara som "3" i Overlay.

Om de spelar i korrekt fas, så kommer genomsnittsnittsnivån (mätning 3) att vara högre än de två andra mätningarna separat. Om inte, så justera fasen och repetera stegen ovan. Jämför med mätning 3, så att du vet om du är på rätt spår. Fortsätt justera fasen så att den övergripande nivån är högre än front-högtalarna/din subwoofer ensam.

Genom att ändra tidsfördröjningen för din subwoofer i mottagaren, kommer du även att ändra fasen.

Du kan utföra samma process med "RTA"-fliken i Room Analyzer.

- Kör mätningen på din subwoofer och huvud-högtalarna och justera fasen tills du får högsta möjliga nivå.

Vilka inställningar för din subwoofer bör jag välja i ett hemmabio-system?

I en surround-uppsättning, är mottagaren eller AVR den centrala hubben för systemet och är ansvarig för bas-hanteringen (fördelningen av spektrum till högtalarna och subwoofer).


Använd följande inställningar på din subwoofer, om du använder ett automatiskt kalibrerings-system:

- Crossover: 160Hz- Phase: 0 °- Volume: 6db (beroende på kalibrerings-systemet)

- Low-pass: "OFF"EQ: "REF" (kan justeras i alla skeden)

- Power: "AUTO" eller "ALWAYS ON"

- Bass reflex tubes: vänster sida öppen, stängd höger sida (kan justeras i alla skeden)


Vilka inställningar för min subwoofer ska jag välja i ett stereo-system?

When using an amplifier which does not have a bass management, the Bass Management can be taken from the subwoofer. Use the following settings on the subwoofer:

När du använder en förstärkare vilken inte har en bas-hantering, Bass Management kan göras från din subwoofer. Använd följande inställningar på din subwoofer:

- Crossover: Ställ in frekvensomfångs-ratten till en inställning som ger en smidig övergång till dina högtalare (om du använder små högtalare med ett litet luftdrag (Liten öppning), bör det vara hög frekvens (z.B.100-150 Hz)). Med större högtalare med starkare basomfång, bör en lägre frekvens (till exempel 60-100 Hz) väljas.

- Volym: Sätt till en inställning, som är anpassad till dina högtalares (beroende på högtalaren) volymratt.

- Low-pass: "ON"EQ: "REF" (kan justeras i alla skeden)

- Power: "AUTO" eller "ALWAYS ON"

- Bass reflex tubes: Vänster sida öppen, höger sida stängd (kan justeras i alla skeden)

Varför sätter min subwoofer bara igång på hög volym (Auto-On Mode)?

Huruvida din subwoofer hamnar i PÅ eller AV-läge beror på output-signalen från mottagaren eller AVR. En låg output-signal från AV receiver kan få din subwoofer att slås på endast på en hög volym eller för att koppla över till standby-läge på musik/film-delat av låg SPL. En låg output-signal uppkommer när ljudnivån för din subwoofer har ett negativt värde i receiver-inställningarna. För att öka känsligheten för din subwoofer, kan du öka ljudnivån för din subwoofer i receiver-inställningarna (efter Auto Setup) manuellt och reducera volymen med ratten på din subwoofer till samma grad.

Min subwoofer spelar bara väldigt mjukt, varför?

Ofta beror detta på en inkorrekt inställning av crossover-frekvensen. Vänligen kontrollera att du har kontrollerna för crossover-frekvensen pa ca 160 Hz, när du använder AV-receiver eller kopplingen "lowpass" är satt till "Off". Om du inte använder en AV-receiver, ställ in crossover-frekvensen på en önskad frekvens.

På min gamla subwoofer kunde jag höja volymen mycket lägre för att få en bra bas.

Volymkontrollen pa XTZ subwoofers gör väldigt exakt och möjliggör därför en perfekt anpassning till front-högtalarna. Till skillnad från många andra modeller, kan detta därför inte öka lika mycket jämfört med resten av Hi-Fi-systemet. Detta betyder inte att våra subwoofers kan spela på en mindre max-SPL. Sätt helt enkelt nivån för din subwoofer till hur mycket högre du vill höra den jämfört med högtalarna i systemet. Under den senare ökningen av den genomsnittliga volymen, kommer även din subwoofers volym att öka.