XTZ Bloggen

Gå tillbaka till bloggöversikt

Uppgradera din äldre XTZ subwoofer, t.ex. W10.16 och W12.16 med nya slutsteget XTZ SA-1
Postades den 2019-12-18T13:34:01 av Mario Frennelid


Nya slutsteget/subförstärkaren XTZ SA-1 är byggd med bästa klass-D-tekniken från ICEpower® på 700 Watt RMS och sitter i nya XTZ SUB 10.17 Edge och XTZ SUB 12.17 Edge. XTZ SA-1 är en mer avancerad förstärkare än tidigare i förstärkare i SUB 17-serien med bland annat högre uteffekt och förbättrad impulskontroll. ICEpower-moduler används i många väldigt påkostade high-end konstruktioner tack vare sin extrema prestanda (S/N på 117 dB) och enorma effekt kontra storlek. Denna förstärkare har en avancerad digital signal-processor (DSP) som ger förstärkaren extrem kontroll över elementet, och med två EQ-verktyg har den oöverträffade inställningsmöjligheter (EQ-lägen: REF, EQ1 & EQ2 samt PEQ). XTZ SA-1 har även 5 års garanti, jämfört med äldre modeller som oftast haft 2 års garanti på elektroniken.

Storleksmässigt passar XTZ SA-1 i flera äldre subwoofer-modeller från XTZ (se nedan) och har samma placering av skruvhål, så installationen som du gör själv blir väldigt enkel. Den inbyggda DSP:n i SA-1 tillåter att mjukvaran kan anpassas efter olika subwoofer-modeller från XTZ. Har du fel på din äldre XTZ subwoofer, läs längre ner i detta inlägg.

Passar (bland annat):
- XTZ SUB 10.17 Edge
- XTZ SUB 12.17 Edge
- XTZ SUB 10.17
- XTZ SUB 12.17
- XTZ Spirit Sub 12
- XTZ 99 W10.16
- XTZ 99 W12.16
- XTZ SUB 12.18ICE

XTZ SA-1 finns för närvarande att beställa av oss via vår webshop Fyndbörsen: https://www.fyndborsen.se/Stereo/stereo-tillbehor-diy/xtz-sub-amp-sa-1

Lämna meddelande vid beställning vilken subwoofer-modell slutsteget ska användas till så kommer den levereras förprogrammerad med mjukvara anpassad till den modellen.

Har du fel på din äldre XTZ subwoofer?
Om du har problem med din XTZ subwoofer och misstänker att det är något fel på det gamla slutsteget, till exempel i W10.16, W12.16, SUB 10.17 eller SUB 12.17 så kan vi hjälpa dig. Enklaste sättet är att bara byta själva slutsteget (plattan på baksidan), och det kan man göra själv. Skulle det vara utanför garantitiden kan vi felsöka slutsteget kostnadsfritt och komma med ett kostnadsförslag på eventuell reparation. Då är det klart enklast att montera ur slutsteget och skicka in det till oss än att transportera hela subwoofern och riskera onödiga transportskador på kabinettet.

Om det skulle visa sig vara ett mer komplicerat fel och kostnaden för reparationen skulle bli ganska hög kan det vara vettigt att välja att uppgradera till nya slutsteget XTZ SA-1. Har du en subwoofer i 16-serien eller 17-serien ber vi dig kontakta oss för kostnadsförslag på uppgradering. För närvarande kan vi till exempel ta gamla slutsteg från SUB 10.17 och SUB 12.17 i inbyte, vilket gör att man kan få bra rabatt vid köp av nya XTZ SA-1.

Trackback länkar (0)
Trackback URL

Inlägget har ingen trackback.
Lägg till er egen kommentar

Kommentarer

Inlägget har inga kommentarer.